Výborná ořechová bábovka
kategorie: bábovky
recept je určen pro 0 osob(y)
doba přípravy je cca 90 minut
Ingredience:
200 g másla,
250 g moučkového cukru,
1 vanilkový cukr,
citrónová kůra
5 vajec,
180 g mletých oříšků
na špičku nože skořici,
120 g polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
50 g nasekané čokolády
Příprava:
Máslo
utřeme s cukrem po pěny. Postupně přidáváme vanilkový cukr, žloutky,
citrónovou kůru, skořici, ořechy a nakonec mouku smíchanou s práškem do
pečiva.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme ho k máslové hmotě spolu s nasekanou čokoládou.
Pečeme při 170ºC 50-60 minut
Doporučená příloha:
Kafíčko se šlehačkou
Kuřecí maso s pórkem
Ingredience pro přípravu 4 porcí:
1 balení kuřecích prsíček | 1 pórek | 1 červenou papriku | 1 konzerva žampionů | 1 kostka MAGGI Bujoxu | oregána podle chuti | 1 lžička kari koření | 200 ml šlehačky | olej | sůl
Příloha:
Rýže nebo hranolky.
Příprava:
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, naložíme do oleje a koření. Necháme 1 - 2 hodiny naložené.Potom dáme na pánev, chvilku orestujeme, až pustí šťávu, pak přidáme MAGGI Bujox a žampiony.
Za pár minut je maso měkké.
Před koncem přidáme na kolečka nakrájený pórek a na kousky nakrájenou červenou papriku.
Zalijeme šlehačkou a necháme přejít varem.
Pórek se nesmí rozvařit, vznikla by nevzhledná kaše.